Denizlerde 15 Nisan’da Başlayacak Av Yasağı Hk.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmî web sayfasından alınan 14.04.2024 tarih ve 1075 sayılı Duyuru 'da,

1 Eylül 2023 tarihinde başlayıp 15 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek balıkçılık sezonuna ilişkin, denizlerde 15 Nisan'da başlayacak olan av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsadığı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların ise bu yasaktan muaf olduğu ve avcılık yapmaya devam edebilecekleri, ayrıca 4,5 ayı kapsayacak bu dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecekleri, ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına ilişkin kuralların belirlendiği 4'er yıl sürelerle yürürlükte kalan tebliğlerin 31 Ağustos 2024 tarihi itibariyle yürürlük sürelerinin tamamlanacağının belirtildiği paylaşıma https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/6260/2023-2024-Balikcilik-Av-Sezonu-15-Nisanda-Kapaniyor linki üzerinden ulaşılabilmektedir.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU