Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza gönderilen 08.07.2024 tarih ve 6744 sayılı ekte sunulan yazıda;

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, hayvan hastalıklarının önlenmesi, mücadelesi, kontrol ve eradikasyonu, hayvanların kimliklendirilmesi, kayıt altına alınması ve hareket kontrollerini sağlamaya yönelik hazırlanan 2024 yılı "Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı" iletildiği bildirilmektedir.

Bahse konu program kapsamında “İhbarı Mecburi Balık Hastalıkları” ve “Çift Kabuklu Yumuşakça ve Kabuklu Hastalıkları” başlıkları yer almaktadır.

Söz konusu yazıya Odamızın web sayfasından https://www.denizticaretodasi.org.tr/ “Genetik/Teknik ve Mevzuat” duyuruları bölümlerinden ulaşılabilmektedir.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU
                                                                                                          Genel Sekreter

471_1581_hayvan_hastal_klar_ile_m_cadele_ve_hayvan_hareketleri_kontrol_program_hk.pdf